Dopravná akcia zameraná na alkohol. Nelegálne odoberali elektrickú energiu. Prichytení pri krádeži dreva

25.01.2013 Celý región

Dopravná akcia na alkohol a nemotorových účastníkov premávky:
Počas štvrtkového rána vykonala polícia na cestách Prešovského kraja osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov, vodičmi pred alebo počas jazdy a kontrolu nemotorových účastníkov cestnej premávky.
Policajti zistili celkom 85 priestupkov, z toho 70 vyriešili blokovou pokutou, 2 priestupky oznámili na správne konanie a 13 priestupkov riešili policajti napomenutím. Troch priestupkov sa dopustili chodci, všetkým trom bola uložená bloková pokuta. Požitie alkoholických nápojov bolo zistené u troch vodičov, pričom v jednom prípade išlo o trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zadržané boli 4 vodičské preukazy a 6 osvedčení o evidencii vozidla.

Nelegálne odoberali elektrickú energiu:
Z prečinu krádeže obvinili včera medzilaboreckí policajti štyri ženy z Medzilaboriec vo veku 38 - 46 rokov.
Obvinené ženy po dobu najmenej od 16.4.2012 do 16.10.2012 neoprávnene odoberali elektrickú energiu v bytovom dome na Ul. Duk. hrdinov v Medzilaborciach. Na chodbe bytovky z vývodu hlavného ističa mali napojený vodič priamo do elektroinštalácie svojich bytov a to bez elektromera na meranie spotreby elektrickej energie a bez riadne uzatvorenej zmluvy o pripojení. Celkové škody boli vyčíslené na 2 165,40.- €. Polícia obvinené ženy stíha na slobode.


 Pri krádeži dreva ich chytili policajti:
Policajti z Vysokých Tatier vzniesli včera obvinenie pre prečin krádeže štyrom mužom (20r. – 49r.) z obce Stráne pod Tatrami.
Počas stredajšieho popoludnia prišli obvinení do lesa v katastrálnom území Tatranskej Lomnice, kde zrúbali jednu borovicu. Kmeň stromu rozrúbali na 4 časti a tieto chceli použiť pre vlastnú potrebu. Pri vynášaní dreva z lesa ich však prichytila policajná hliadka. Škoda bola vyčíslená na cca. 40.- €. Obvinení sú stíhaní na slobode.
 

Vyberte región